هوش مصنوعی جای گوشی‌های پزشکی را می‌گیرد-راهبرد معاصر
تریاک در کدام مناطق کشور گران‌تر است؟ ورود سامانه جدید پربارش به ایران | سرمای شدید و بارش در این مناطق جریمه‌های رانندگی دوبرابر شده بخشیده نمی‌شود کلاهبرداری میلیاردی با ترفند ارسال پیامک جعلی در چناران اسامی محصولات آرایشی و بهداشتی غیرمجاز از سوی سازمان غذا و دارو اعلام شد گرد و خاک میهمان ناخوانده تهرانی‌ها می‌شود | هشدار زرد هواشناسی باند سرقت از مغازه‌های آهن و ضایعات فروشی در تهران متلاشی شد وزیر بهداشت: دستیاری پزشکی شغل می‌شود تصاویر | ارسال محموله دارویی هلال احمر ایران به لبنان آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور ۳ متهم فروش مواد مخدر در فضای مجازی به دام افتادند برف پاییزی این مناطق کشور را دربر می‌گیرد | سردی شدید هوا در برخی نقاط سرعت اینترنت موبایل و ثابت در ایران افزایش یافت آغاز ثبت‌نام تاکسی‌های «جی ۴» در کشور | اعلام قیمت و نرخ تسهیلات خودرو به متقاضیان اختصاص ۳ هزار میلیارد تومان فوق‌العاده رتبه‌بندی برای ۱۸۰ هزار معلم بازنشسته

هوش مصنوعی جای گوشی‌های پزشکی را می‌گیرد

دانشمندان یک ابزار هوش مصنوعی ساخته‌اند که ضربان قلب را از طریق گلو می‌خواند و احتمالا جایگزین گوشی پزشکی شود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۷ - ۱۳ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 04
کد خبر: ۲۱۶۷۶۸

به گزارش راهبرد معاصر. دانشمندان یک دوربین لیزری ساخته‌اند که می‌تواند ضربان قلب افراد را از فاصله دور بخواند که برای بیمارهای قلبی-عروقی مفید خواهد بود.

 

به گفته محققان دانشگاه گلاسکو، این سیستم که از هوش مصنوعی و فناوری‌های کوانتومی استفاده می‌کند، می‌تواند نحوه نظارت بر سلامت را تغییر دهد.

 

دانیله فاچیو از مرکز تحقیقات پیشرفته این دانشگاه گفت: «این فناوری را می‌توان حتی در مراکز خرید راه‌اندازی کرد تا افراد بتوانند ضربان قلب خود را سریعا چک کرده و سپس به سوابق پزشکی آنلاین خود اضافه کنند».

 

فاچیو افزود: نظارت بر ضربان قلب یک فرد از راه دور بسیار ارزشمند است زیرا بی نظمی هشدار می دهد که آنها در معرض خطر سکته مغزی یا ایست قلبی هستند.

 

در حال حاضر پزشکان از گوشی پزشکی برای نظارت بر ضربان قلب استفاده می کنند. گوشی پزشکی که در اوایل قرن نوزدهم توسط جراح فرانسوی رنه لانه اختراع شد متشکل از یک تشدید کننده دیسکی شکل است که وقتی روی بدن فرد قرار می گیرد، صداهای ایجاد شده را دریافت می کند.

 

فاچیو گفت: «برای استفاده صحیح از گوشی پزشکی نیاز به آموزش است و اگر به شدت روی قفسه سینه بیمار فشار داده شود، سیگنال های ضربان قلب را کاهش می دهد. در عین حال تشخیص بی نظمی در ضربان با آن دشوار است.»

 

سیستم توسعه یافته توسط فاچیو و تیمش شامل دوربین های پرسرعتی است که می توانند تصاویر را با سرعت 2هزار فریم در ثانیه ضبط کنند. یک پرتو لیزر به پوست گلوی افراد تابیده می‌شود و از بازتاب‌های آن برای اندازه‌گیری دقیق میزان بالا و پایین رفتن پوست آن‌ها استفاده می‌شود. این تغییرات شامل حرکاتی به اندازه چند میلیاردم متر است.

 

تجزیه و تحلیل سیگنال های به دست آمده به کادر درمان اجازه می دهد تا تغییرات در ضربان قلب را تشخیص دهند. اما استفاده اصلی از این فناوری اندازه گیری ضربان قلب به راحتی و سریع در خارج از بیمارستان ها یا جراحی های عمومی خواهد بود./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار